Zohra och Dream Orchestra – tillsammans visar de musikens kraft

Zohra och Dream Orchestra – tillsammans visar de musikens kraft

Afghanistans första orkester för kvinnor, Zohra, och vinnaren av Polarpriset 2018 Dr. Ahmad Sarmast och Afghanistan National Institute of Music (ANIM), framträder för första gången i Göteborg den 10 mars På Artisten ger de då en exklusiv konsert tillsammans med ungdomarna i Dream Orchestra.  

Zohra kommer att dela scen i Göteborg med Dream Orchestra, orkestern bestående av  barn och ungdomar från mer än 16 nationaliteter, många av dem ensamkommande från just Afghanistan, och liksom Zohras musiker har förändrat sina liv genom att spela musik tillsammans. Detta möte mellan organisationerna bakom orkestrarna, ANIM och föreningen Dream Orchestra, är också en hyllning till initiativet att erbjuda en utbildningsmiljö för hundratals barn och ungdomar.

Picture Lisa Thanner and Nicklas Elmrin

Vid konserten kommer också studenter från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg att delta.

Denna kväll uppmärksammas musikens kraft och betydelse för människan och samhället sedan århundraden tillbaka, världen över genom olika länder och kulturer. Konserten är ett unikt och internationellt möte, arrangerad av föreningen Dream Orchestra i samarbete med Högskolan för scen och musik i Göteborg, Zohra och Polarpriset.

Biljetter:

Säljs på Artisten, Fågelsången 1, 412 56 Göteborg.

Ordinarie biljettpris: 150 kr.

Biljettpris extra donation: 300 Kr. (Genom att köpa denna biljett skänker du en biljett till konserten till en ung flykting med begränsade möjligheter att betala).

Datum: 10 mars.

Tid: 18:00 – 19:30

Plats: Sjöströmsalen, Artisten.