Drömorkestern inspirerar studenter och lärare i Gävle

Drömorkestern inspirerar studenter och lärare i Gävle

Dream Orchestra i Gävle

Tio elever och två lärare från Drömorkestern i Göteborg har besökt Gävle för att inspirera 30 studenter i nybildade Drömorkestern i Gävle. Denna orkester skapades i september 2018 på initiativ av fyra lärare i El Sistema Gävle med stöd av fem volontärer.

De unga musikerna i Gävle kommer från Afghanistan, Iran, Irak, Kongo, Eritrea, Etiopien, Gambia, Somalia, Senegal, Nigeria, Colombia och El Salvador och nu börjar dessa studenter också drömma om att omvandla samhällen med fri musikutbildning som ett verktyg för att lära sig tolerans och respekt för andra människor.

Timor och Arman (fiol), Mikael (altfiol), Paulina, Mohsen och Mostafa (cello), Ali (dubbelbas), Alee (flöjt) och Ameer och Linda (trumpeter), höll i utbildningsdagen och gav en liten konsert med guidning och stöd av lärarna Frida Swedén (klarinett) och Ron Davis Alvarez (dirigent för Drömorkestern).

Drömorkestern är en dröm för alla, oavsett var de kommer ifrån, vilket språk de pratar, vilken religion de bekänner sig tillhöra. Oavsett om de har musikalisk kunskap eller ej. Alla är välkomna. Tack Dream Orchestra Gävle, för att ni drömmer tillsammans med oss.