Dream Orchestra Göteborg​

Dream Orchestra Göteborg​

Dream Orchestra Göteborg

Som ett paraply över hela verksamheten, ett samlande nav, finns Dream Orchestra. Med samma namn som organisationen är denna orkester mötesplatsen för alla våra medlemmar och kring dess verksamhet samordnas alla andra program. Barn från 12 år upp till ungdomar på 21 år träffas 3 gånger i veckan för att repetera i instrumentala sektioner och ”tutti”-repetitioner. Här kan du välja att spela ett av stränginstrumenten som fiol, viola, cello eller kontrabas eller om du föredrar slagverk eller trumpet, trombon, tuba, horn, flöjt, klarinett, luffare eller fagott, you name it and we´ kommer att förse dig med instrumentet. Olika projekt anordnas året runt, alltid med syfte att visa upp nya uppnådda musikaliska resultat för vår älskade publik. Särskilda ”Marathon”-helger låter dig arbeta intensivt med en specifik repertoar och anta utmaningen. Att lära sig och spela i denna orkester är en ytterst motiverande upplevelse. Eftersom repertoaren erbjuds i flernivåstämmor kan de mer avancerade orkestermedlemmarna, sida vid sida med de yngsta och de som precis börjat lära sig spela sina instrument, alla ta del av orkesterupplevelsen liksom medlemmarna i de andra programmen som deltar i särskilda schemalagda aktiviteter. Dream Orchestras inlärningsfilosofi bygger på tanken att de som redan har mer musikalisk och teknisk erfarenhet hjälper de som precis börjat i den så kallade peer learning-aktiviteten.

Ledare: Ron Davis Alvarez rondavisalvarez@dreamorchestra.se

Afghansk Traditionell Grupp

Varje måndag, 18.30-20.00, samlas en grupp afghanska elever, några av dem grundare av Dream Orchestra, för att spela traditionell musik från Afghanistan. Med traditionella och klassiska instrument försöker denna grupp bevara och utöva sin kulturs musikhistoria.

Lärare: Ron Davis Alvarez
Mejla: rondavisalvarez@dreamorchestra.se

Vivaldi Group

Från 3 års ålder kan du vara med här och lära dig musikaliska grunder, tillsammans med dina föräldrar.

Vivaldigruppen träffas varje lördag klockan 14.00-14.45 för en stunds lek och sång och för att lära sig spela fiol.

Lärare: Misuzu Cassegård
Mejla: misuzucassegard@dreamorchestra.se

Mozart-gruppen

När du fyllt 6 år kan du gå med i grupp Mozart. Här träffar du nya vänner som precis som du har upptäckt att de älskar musik. Tillsammans lär ni er sjunga, läsa noter och spela fiol.

Mozartgruppen har lektioner och repetitioner varje lördag eftermiddag, 15.00-15.45.

Lärare: Misuzu Cassegård
Mejla: misuzucassegard@dreamorchestra.se

Introduktionsgruppen

Om du är 12 år eller äldre och drömmer om att lära dig spela ett orkesterinstrument är Dream Orchestra rätt ställe för dig. För att börja här behöver du inte några förkunskaper, tidigare musikalisk erfarenhet, här finns inga inträdesprov.

Kom som du är med massa motivation att lära dig spela ett orkesterinstrument och lär känna nya vänner. Hos oss kan du välja ett instrument du tycker om och spela med från dag 1.

Fredagar: 16:15 – 17:00

Lärare: Ron Davis Alvarez and Frida Sweden

Mejla: rondavisalvarez@dreamorchestra.se
fridasweden@dreamorchestra.se