DET HÄR GÖR VI

DET HÄR GÖR VI

orkestern träffas tre gånger i veckan i Betlehemskyrkan och repeterar, umgås och fikar. Ibland firar vi någons födelsedag, ibland åker vi på läger. Ofta ger vi konserter runt om i Göteborg eller någon annan stans i Sverige. I orkestern spelar vi alla sorters instrument inom stråk och blås, vi sjunger emellanåt och vi övar oss i att leda varandra.

Drömorkestern är ett exempel på El Sistema-rörelsen som finns i 70 länder runt om i världen. En musikundervisning som övar barn och unga inte bara i att samspela musikaliskt, utan också socialt. Med musiken som verktyg skapas hopp om ett bättre liv, en strävan mot nya mål och drömmar också utanför orkestern. Drömorkestern är en förebild för El Sistema Sverige.

föreningen dreamorchestra.se stöttar orkesterns medlemmar – utöver musikundervisning – med språkinlärning, lägerverksamhet, instrument, nya strängar, notställ, mellanmål under repetitioner med mera. I samarbete med organisationer som El Sistema Sverige, Agape, Räddningsmissionen och Betlehemskyrkan stödjer föreningen medlemmarna i orkestern även i frågor om bostad och kontakter med myndigheter. På detta sätt hjälper stödföreningen också ungdomarna med livsavgörande problemlösningar, som tak över huvudet, juridisk rådgivning och sjukvård.